It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

×
Worked like a charm! Thanks!
After 1.4 update cannot create a world (image). Begins to load (percentage), then text disappear... infinite music and logo/bg animation without any progression.
Attachments:
Same problem. Terraria dont run. I have tried everything.

Reinstall / uninstall all game forlders or xnafx40_redist

Please help some1
avatar
EuroMIX: This just worked for me:

1) Go to the Terraria system folder.
2) Look for a folder named "_redist", and open it.
3) Look for a folder named "XNA_40", and open it.
4) Run the msi file inside the folder, and follow the instructions.
5) Assuming that the installation was successful, try running Terraria again.
It says that the folder is empty.
avatar
kaziudziad: I don't have folder like "_redist" and "XNA_40" in terraria instalation folder. I have the same problem on win10.. when i pushing button "play" then it change color... 2sec. and it green again ane game not running. When i traying start Terraria.exe nothing happend

edit:download:
Microsoft XNA Framework Redistributable 4.0

and now it's work :)
How do you fix it?
avatar
kaziudziad: I don't have folder like "_redist" and "XNA_40" in terraria instalation folder. I have the same problem on win10.. when i pushing button "play" then it change color... 2sec. and it green again ane game not running. When i traying start Terraria.exe nothing happend

edit:download:
Microsoft XNA Framework Redistributable 4.0

and now it's work :)
avatar
natkaps: How do you fix it?
You need to install xna framework and net framework both from microsofts page. if you already have the xna framework insider the folder and it doesnt work deinstall it by opening it and click deinstall. and then reinstall it from the microsoft page into the terraria folder. if xna framework doesnt open you need to download net framework first. after that is done open steam again and veify datas again just to be safe. and it should work now. my cousing had the same issue and it was annoying as hell. hope you enjoy the game
avatar
natkaps: How do you fix it?
avatar
Baho647: You need to install xna framework and net framework both from microsofts page. if you already have the xna framework insider the folder and it doesnt work deinstall it by opening it and click deinstall. and then reinstall it from the microsoft page into the terraria folder. if xna framework doesnt open you need to download net framework first. after that is done open steam again and veify datas again just to be safe. and it should work now. my cousing had the same issue and it was annoying as hell. hope you enjoy the game
Hi
I have tried your solutions but still no luck in getting Terraria to work. I get the attached message error.
Post edited April 04, 2021 by proheadfh
I have a similar problem - cannot start the game from within the GOG Galaxy page (PLAY button greyed out). However, I installed a desktop shortcut and it starts that way.
avatar
EuroMIX: This just worked for me:

1) Go to the Terraria system folder.
2) Look for a folder named "_redist", and open it.
3) Look for a folder named "XNA_40", and open it.
4) Run the msi file inside the folder, and follow the instructions.
5) Assuming that the installation was successful, try running Terraria again.
I don't actually see the msi file inside the XNA_40 file. The "XNA_40" file is completely empty, please help!