Garrett8: Tydzień temu skończyła mi się roczna subskrypcja Amazon. Nie przedłużyłem. Czekam aż w grudniu pojawi się coś na GOGa, to odpalę ponownie :) Ogólnie Amazon spełnia moje oczekiwania. W zakresie filmów oferuje to, co chciałem kiedyś, żeby oferował GOG, czyli zakup filmów na własność. Po pobraniu apki filmy można ściągać i oglądać offline. Oczywiście jest to pewna forma DRMu (filmy zapiszesz i odtworzysz tylko przez apkę Amazon Prime), ale dla mnie akceptowalna. Poza tym odpada kwestia dodatkowej aplikacji do odtwarzania plików wideo w jakości HD (nie wiem nawet, co to miałyby być za pliki, bo płyty blu-ray są przecież zabezpieczone przed kopiowaniem.)
Ja ostatnio przedłużyłem na trzeci rok. Gier mam już tyle, że w zasadzie więcej mi nie potrzeba, ale od czasu do czasu coś obejrzę na Prime Video i mam darmowego suba miesięcznie na jednym kanale na Twitchu. Jako, że nie zawsze mam ochotę na granie, to czasami odpalam sobie jakiegoś streama. Zawsze warto wspierać finansowo to, co się ogląda. Normalny sub kosztuje 4 euro na miesiąc, więc jak łatwo wyliczyć po trzech miesiącach jestem do przodu na samych tylko subach. :)