It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like:Chrome,Firefox,Internet Explorer orOpera

×
arrow-down2arrowcart2close4fat-arrow-leftfat-arrow-rightfeedbackfriends2happy-facelogo-gognotificationnotifications-emptyownedremove-menusad-facesearch2wishlist-menuwishlisted2own_thingsheartstartick
So I started playing the Witcher 3 recently after patch 1.07, as prior to this the game was un-runnable for me due to the driver issues from AMD. I'm able to run the game smoothly now but when I open the menu to level my character or inventory the icons flicker when being hovered over and continue to flicker after that. Also when I open the map my player icon flickers when hovered over, as well as the small bush symbols. Any suggestions on how to fix this?
Thanks

Specs:
CPU: i5 4690K
GPU: AMD 6990 + AMD 6970 Crossfire (Currently disabled crossfire for better performance)
RAM: Corsair Dominator 6GB
Mobo: ROG Maximus VII Ranger
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
This question / problem has been solved by mepe_ruseimage
avatar
Bobo175: So I started playing the Witcher 3 recently after patch 1.07, as prior to this the game was un-runnable for me due to the driver issues from AMD. I'm able to run the game smoothly now but when I open the menu to level my character or inventory the icons flicker when being hovered over and continue to flicker after that. Also when I open the map my player icon flickers when hovered over, as well as the small bush symbols. Any suggestions on how to fix this?
Thanks

Specs:
CPU: i5 4690K
GPU: AMD 6990 + AMD 6970 Crossfire (Currently disabled crossfire for better performance)
RAM: Corsair Dominator 6GB
Mobo: ROG Maximus VII Ranger
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
Your ram is right on the (work or fail) stage.
Apparently 1.07 fixed a few problems with settings (graphics) so that's why
you got the game to run.You need to improve it to 8GB.
Which could be causing the icons flickering problems.
Post edited July 27, 2015 by gunsynd
avatar
Bobo175: So I started playing the Witcher 3 recently after patch 1.07, as prior to this the game was un-runnable for me due to the driver issues from AMD. I'm able to run the game smoothly now but when I open the menu to level my character or inventory the icons flicker when being hovered over and continue to flicker after that. Also when I open the map my player icon flickers when hovered over, as well as the small bush symbols. Any suggestions on how to fix this?
Thanks

Specs:
CPU: i5 4690K
GPU: AMD 6990 + AMD 6970 Crossfire (Currently disabled crossfire for better performance)
RAM: Corsair Dominator 6GB
Mobo: ROG Maximus VII Ranger
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
avatar
gunsynd: Your ram is right on the (work or fail) stage.
So do you think my RAM is the issue currently because I run the game smoothly everything ultra at 60 FPS and its only the in-game menu, character abilities, inventory and map.
avatar
gunsynd: Your ram is right on the (work or fail) stage.
avatar
Bobo175: So do you think my RAM is the issue currently because I run the game smoothly everything ultra at 60 FPS and its only the in-game menu, character abilities, inventory and map.
Please read above.
CPU is fine but unsure on the rest of the setup.
Post edited July 27, 2015 by gunsynd
avatar
Bobo175: So I started playing the Witcher 3 recently after patch 1.07, as prior to this the game was un-runnable for me due to the driver issues from AMD. I'm able to run the game smoothly now but when I open the menu to level my character or inventory the icons flicker when being hovered over and continue to flicker after that. Also when I open the map my player icon flickers when hovered over, as well as the small bush symbols. Any suggestions on how to fix this?
Thanks

Specs:
CPU: i5 4690K
GPU: AMD 6990 + AMD 6970 Crossfire (Currently disabled crossfire for better performance)
RAM: Corsair Dominator 6GB
Mobo: ROG Maximus VII Ranger
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
Have you tried turning Vsync on?
Post edited July 27, 2015 by mepe_ruse
avatar
Bobo175: So I started playing the Witcher 3 recently after patch 1.07, as prior to this the game was un-runnable for me due to the driver issues from AMD. I'm able to run the game smoothly now but when I open the menu to level my character or inventory the icons flicker when being hovered over and continue to flicker after that. Also when I open the map my player icon flickers when hovered over, as well as the small bush symbols. Any suggestions on how to fix this?
Thanks

Specs:
CPU: i5 4690K
GPU: AMD 6990 + AMD 6970 Crossfire (Currently disabled crossfire for better performance)
RAM: Corsair Dominator 6GB
Mobo: ROG Maximus VII Ranger
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
Some people got rid of the flickering by using the newest driver from AMD (15.7).
avatar
Bobo175: So I started playing the Witcher 3 recently after patch 1.07, as prior to this the game was un-runnable for me due to the driver issues from AMD. I'm able to run the game smoothly now but when I open the menu to level my character or inventory the icons flicker when being hovered over and continue to flicker after that. Also when I open the map my player icon flickers when hovered over, as well as the small bush symbols. Any suggestions on how to fix this?
Thanks

Specs:
CPU: i5 4690K
GPU: AMD 6990 + AMD 6970 Crossfire (Currently disabled crossfire for better performance)
RAM: Corsair Dominator 6GB
Mobo: ROG Maximus VII Ranger
OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit
avatar
mepe_ruse: Have you tried turning Vsync on?
Yes its weird because I'm running the 1.07 patch and AMD 15.7 Drivers and the environment doesn't flicker only the menu's not sure why and my in-game settings are Everything on ultra except shadows which is low, likewise for foliage range and post processing HBAO+ (currently works even though im running AMD) Light Shafts, Bloom, Sharpening (Low).
avatar
mepe_ruse: Have you tried turning Vsync on?
avatar
Bobo175: Yes its weird because I'm running the 1.07 patch and AMD 15.7 Drivers and the environment doesn't flicker only the menu's not sure why and my in-game settings are Everything on ultra except shadows which is low, likewise for foliage range and post processing HBAO+ (currently works even though im running AMD) Light Shafts, Bloom, Sharpening (Low).
A lot of players have had the screen flickering from a combination of Vsync being On/Off, setting Frame rate to unlimited & changing from Fullscreen to Windowed mode.
Changing these settings until they got a combination that worked fixed the problem for some players but they where getting the flickering ingame while playing not in the game menu.

As annoying as it might be it's probably worth reinstalling the game & also reinstalling the drivers for your graphic cards.
avatar
Bobo175: Yes its weird because I'm running the 1.07 patch and AMD 15.7 Drivers and the environment doesn't flicker only the menu's not sure why and my in-game settings are Everything on ultra except shadows which is low, likewise for foliage range and post processing HBAO+ (currently works even though im running AMD) Light Shafts, Bloom, Sharpening (Low).
avatar
mepe_ruse: A lot of players have had the screen flickering from a combination of Vsync being On/Off, setting Frame rate to unlimited & changing from Fullscreen to Windowed mode.
Changing these settings until they got a combination that worked fixed the problem for some players but they where getting the flickering ingame while playing not in the game menu.

As annoying as it might be it's probably worth reinstalling the game & also reinstalling the drivers for your graphic cards.
Thanks I will try and fiddle around until I can find a fix might just wait for more patching and driver updates aswell.