It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like:Chrome,Firefox,Internet Explorer orOpera

×
arrow-down2arrowcart2close4fat-arrow-leftfat-arrow-rightfeedbackfriends2happy-facelogo-gognotificationnotifications-emptyownedremove-menusad-facesearch2wishlist-menuwishlisted2own_thingsheartstartick
Community,
I have read every topic in seeming existence on how to run NWN Diamond on Win10. To begin with, I have done this before on my desktop and have gotten the game to work amazingly well. On my laptop, it's a different story.

After hours of struggling with settings and graphics options I decided to try something different. I had a hunch that it was not graphics since the nwn toolset starts up perfectly fine, and displays all the graphics from the game. I decide to disable my sound device. This worked.

I have Realtek drivers, which seem to cause lots of trouble for this game. On my desktop, I also have Realtek drivers, but it seems to work. Setting disable sound didn't work either. No, only disabling the onboard sound device worked.

I have renamed nwmain.exe
I have set Win XP service pack 2 and 3
I renamed some /miles .DLL files
I've ran in administrator mode.

Does anyone here know what to do in this situation? I don't want to play this game in silence forever. I had a mind downloading vmware and seeing if I can run an XP image just ot play this...

---

MSI Stealth
i7 processor
Reaktek driver: 6.0.1.8172
Do you have ability to use your graphics card's sound? That might solve your issue.

Rolling back or looking for updates may help.

Be sure that legacy direct play stuff is turned on.
Okay for giggles I downloaded VirtualBox and put an XP iso on it, I moved this game over to it and played it and it worked 100% out of the box. But it was very terribly slow. VM's were never meant for gaming.

So, I'm going to try installing Ubuntu and putting Wine on that. I have had great success with this before on other games.
I uninstalled my audio drivers especially the nahimic 2 audio driver and reindstalled the base realtek driver. Everything works. The game runs like a champ with sound and with intro videos!!!
avatar
Radnen: I uninstalled my audio drivers especially the nahimic 2 audio driver and reindstalled the base realtek driver. Everything works. The game runs like a champ with sound and with intro videos!!!
Yay! Glad you got it solved.