It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

×
i have yet to decide what faction to join and what class to become. im inclined to become a mage, as during my first playthrough i had picked a warrior for the old camp.
what camp should i join if i were to become a mage? and why?
do i need to invest skill points into strenght (30 with a ring currently)? is it advisable to invest to 1- handed and/or 2-handed weapons? or should i just save my skill points for mage skills?
what do the 1h and 2h weapons skills do exactly, btw? increase crit chance only? or damage as well?

thanks
Post edited November 09, 2016 by brumla
This question / problem has been solved by helpo1image
If you want to be a mage, I suggest that you join either the Old Camp, or the New Camp. The main reason is that although you can become a guru in the Swamp Camp, you won't be able to unlock the last two magic circles. So, if you want to have access to the most powerful runes, go for OC, or NC.

I would advise that you invest some points into strength and 1-handed weapons. You won't become a mage instantly and you need to survive until that point (you become a mage at the same time as a guard, or a mercenary). How many points you should spend is up to you (Sword of Death should be enough - it requires 21 str), each point into str increases your damage. I think that you should learn the 1-handed weapons up to level 2. You not only gain the better chance for critical hit and damage, but the fighting animation is different - your swings are much quicker.
Post edited November 09, 2016 by Tuthrick
Keďže píšeš, že hru si už (do)hral, tak niektoré moje postrehy budú obsahovať spoilery.



Mágiu sa môžeš učiť v každom tábore. Ako mág Ohňa, Vody alebo templár. Ako templár sa môžeš naučiť len 1.-4. kruh. Ako mág Vody 1.-5. kruh, potom sa naučíš aj 6. kruh. Ako mág Ohňa tiež len 1.-4. kruh, ale neskôr sa staneš mágom Vody a dostaneš možnosť naučiť sa aj 5. a (ešte neskôr) 6. kruh.

Ak si dobre pamätám, tak všetky bežné runy sa dajú získať (= kúpiť) za každú gildu, takže z tohoto hľadiska je jedno, ku ktorému táboru sa pridáš. Medzi tým, či sa staneš mágom Ohňa alebo Vody nie je prakticky nijaký rozdiel (okrem príbehu, samozrejme). Väčšina hráčov sa ale pridáva ku Starému táboru, pretože, ako som písal, neskôr sa aj tak (nútene) staneš žoldnierom, respektíve mágom Vody.

Ohnivá mágia je ale v G1 trochu silnejšia než v G2, keďže:

Pokud je u svitku napsáno "poškození ohněm", není to pro srandu králíkům. Tyto kouzla nejen že zraní postavu svým účinkem, ale dále jí působí škodu ohněm (v závislosti na odolnosti proti ohni). Zapálena je každá postava, nicméně efektu hořícího strašáka (postava se zmítá v plamenech a není schopna akce) se dočkáme pouze tehdy, když zasáhneme pohybující se cíl. Pokud tedy někdo stojí a my jej trefíme, bude schopen nám útok vrátit...
Tri kúzla navyše môže neobmedzene (prakticky od začiatku hry až po 4. kapitolu) používať aj bojovník - Ohnivá koule, Ledový blok a Větrná pěst. Potrebuješ "len" zabiť golemov na ceste ku Xardasovi - ich srdcia fungujú ako runy bez nutnosti učiť sa kruhy.


Sila 30 by ti mala pri hre za mága stačiť. Obojručné zbrane ti ako čistému mágovi rozhodne neodporúčam. Musel by si sa totiž aj tak najprv naučiť prvý a druhý stupeň 1H (10+20 vedomostných bodov). Ak chceš hrať tento štýl a chceš aj prístup ku kúzlam, choď radšej za templára než za mága.

Ovládanie zbraní ti zvyšuje šancu na kritický zásah a ponúka lepšie kombá + animácie manipulácie so zbraňou, čo nie je (ako si mnohí myslia) len estetická záležitosť. Možnosť lepšie kombinovať údery totiž skúsenému hráčovi veľmi uľahčuje boj na blízko.



Inak ako Čechovi ti môžem ohľadom akýchkoľvek otázok o Gothicoch odporučiť stránku a jej [url=http://forum.gothicz.net/]fóra. Obvykle tam dostaneš rýchlejšiu a presnejšiu odpoveď než tu a navyše v češtine. Napríklad ohľadom mágie si pozri a [url=http://www.gothicz.net/gothic-1/kniha-kouzel/]túto stránku.
avatar
Tuthrick: The main reason is that although you can become a guru in the Swamp Camp, you won't be able to unlock the last two magic circles. So, if you want to have access to the most powerful runes, go for OC, or NC.
You can only become a Templar in unmodded G1, not a Guru.
Post edited November 09, 2016 by helpo1
thanks, guys.
avatar
helpo1: Sila 30 by ti mala pri hre za mága stačiť. Obojručné zbrane ti ako čistému mágovi rozhodne neodporúčam. Musel by si sa totiž aj tak najprv naučiť prvý a druhý stupeň 1H (10+20 vedomostných bodov). Ak chceš hrať tento štýl a chceš aj prístup ku kúzlam, choď radšej za templára než za mága.
jsem stale v prvni kapitole, ve starem kempu jsem na hrade ukoristil 2H zbran s poskozenim 61, dostupne 1H zbrane se k tomuto poskozeni nedokazi priblizit ani omylem. asi s utracenim skillpointu jeste pockam
V G1 je problémom to, že sa zbrane musíš učiť štýlom 1H lvl1, 1H lvl2, 2H lvl1, 2H lvl2 - a to stojí postupne 10, 20, 30 a 40 VB. Pri hre za čistého mága je obvykle výhodnejšie tých 30+40=70 bodov vraziť niekde inde, keďže G1 sa dá v pohode dohrať s jednoručkami (a povedal by som, že je to dokonca jednoduchšie).

Najlepšia jednoručná zbraň, Scarův meč, má poškodenie 85 na silu 70. Najlepšia obojručná (nerátajúc Uriziel, ktorý ako mág nevyužiješ) je Innosův hněv (meč Gomeza) má poškodenie 110 na silu 90. A netreba zabudnúť, že jednoručky sú navyše o dosť rýchlejšie.

Je ale pravda, že zo začiatku je ten rozdiel medzi jednoručnými a obojručnými zbraňami značný (ak nezačneš hneď v prvej kapitole mlátiť ľudí a kradnúť im ich unikátne zbrane - čo je ale dobrá a pomerne jednoduchá taktika; ja takto bežne zmlátim Jackala alebo Scara).