It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like:Chrome,Firefox,Internet Explorer orOpera

×
arrow-down2arrowcart2close4fat-arrow-leftfat-arrow-rightfeedbackfriends2happy-facelogo-gognotificationnotifications-emptyownedremove-menusad-facesearch2wishlist-menuwishlisted2own_thingsheartstartick
This is really annoying both SMAC and AX do the same thing - the game mostly works fine- but the game doesn't seem to 'tick' unless it's getting input from the mouse - e.g. I'll click 'End Turn' and absolutely nothing will happen unless I move the mouse or hit the keyboard - it's like the game freezes, till it gets some mouse/kb input to wake it up.

But this doesn't just happen on every 'end turn', but for every AI controled unit that wants to move - makes the game very annoying to play.

I'm running it within a Win10 64-bit instllation - any known work around for this? I can't find anything searching google or the forums?

Dave
No posts in this topic were marked as the solution yet. If you can help, add your reply
avatar
wembleyford: This is really annoying both SMAC and AX do the same thing - the game mostly works fine- but the game doesn't seem to 'tick' unless it's getting input from the mouse - e.g. I'll click 'End Turn' and absolutely nothing will happen unless I move the mouse or hit the keyboard - it's like the game freezes, till it gets some mouse/kb input to wake it up.

But this doesn't just happen on every 'end turn', but for every AI controled unit that wants to move - makes the game very annoying to play.

I'm running it within a Win10 64-bit instllation - any known work around for this? I can't find anything searching google or the forums?

Dave
Apologies. DId not realize that a duplicate post from wembleyford was posted. Will delete my text.
Post edited October 01, 2017 by Paladin82Y
avatar
Paladin82Y: I just started having this same issue on 9/29/17. I wonder if a Microsoft update to windows caused this behavior?
This is a double post, see here:

https://www.gog.com/forum/sid_meier_s_alpha_centauri_/odd_problem_game_doesnt_update_till_mouse_is_movied/post8

this helped Dave to fix his problem.