It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

×
avatar
Whitewolf44: I must be stupid but there is no DLL nor any included `vcredist_x86.exe. It just doesnt work for me.
Did you download jade-empire-stutter-fix-1.0.zip?
avatar
Whitewolf44: I must be stupid but there is no DLL nor any included `vcredist_x86.exe. It just doesnt work for me.
avatar
Opuszek: Did you download jade-empire-stutter-fix-1.0.zip?
Yes.
avatar
Opuszek: Did you download jade-empire-stutter-fix-1.0.zip?
avatar
Whitewolf44: Yes.
I'd check that you've followed the instructions on the first post of this thread - I've managed to find the files in question OK.

Shane
Hey guys! Works super good in 2019 ) Had same problem. Thanx a lot )

Win10, 8Gb RAM, RX580
Post edited July 28, 2019 by espavoua
This fix helped me, but unfortunately I can't use reshade with it. I tried to figure out how to use 2 d3d9.dll files but nothing worked.
Hey, thanks for making this. I'm not sure if anyone's still reading this thread in 2019 but I'm having trouble getting this fix working and would appreciate some help. I put the d3d9.dll in the same directory as JadeEmpire.exe but when I try to run JadeEmpire.exe the game just doesn't load. As in, just nothing happens. It doesn't even display an error message. But as soon as I remove d3d9.dll from the directory the game runs again. I do already have an up to date version of VC Redist installed. Does anyone know what the issue could be or how to get it working?
Post edited October 12, 2019 by Rusxell
avatar
Rusxell: Hey, thanks for making this. I'm not sure if anyone's still reading this thread in 2019 but I'm having trouble getting this fix working and would appreciate some help. I put the d3d9.dll in the same directory as JadeEmpire.exe but when I try to run JadeEmpire.exe the game just doesn't load. As in, just nothing happens. It doesn't even display an error message. But as soon as I remove d3d9.dll from the directory the game runs again. I do already have an up to date version of VC Redist installed. Does anyone know what the issue could be or how to get it working?
Firstly, did you extract the whole 'stutter fix' content into your Jade Empire folder or just the d3d9.dll? If you extracted the whole archive did you try running the included `vcredist_x86.exe` installer to see if it makes a difference? I know you said that your version is up-to-date but it may be worth a try.
avatar
Rusxell: Hey, thanks for making this. I'm not sure if anyone's still reading this thread in 2019 but I'm having trouble getting this fix working and would appreciate some help. I put the d3d9.dll in the same directory as JadeEmpire.exe but when I try to run JadeEmpire.exe the game just doesn't load. As in, just nothing happens. It doesn't even display an error message. But as soon as I remove d3d9.dll from the directory the game runs again. I do already have an up to date version of VC Redist installed. Does anyone know what the issue could be or how to get it working?
avatar
Pajama: Firstly, did you extract the whole 'stutter fix' content into your Jade Empire folder or just the d3d9.dll? If you extracted the whole archive did you try running the included `vcredist_x86.exe` installer to see if it makes a difference? I know you said that your version is up-to-date but it may be worth a try.
Thanks for the suggestion! I only put the d3d9.dll in the folder. I just tried extracting the whole archive but it didn't seem to make a difference.

When I try running the vcredist_x86.exe installer I get the error '0x80070666 - Another version of this product is already installed. Installation of this version cannot continue. To configure or remove the existing version of this product, use Add/Remove Programs on the Control Panel.'
avatar
Rusxell: When I try running the vcredist_x86.exe installer I get the error '0x80070666 - Another version of this product is already installed. Installation of this version cannot continue. To configure or remove the existing version of this product, use Add/Remove Programs on the Control Panel.'
Not sure what to suggest if that didn't work, however, you previously mentioned that the game does not start for you with the fix installed so maybe this thread will help instead;

http://www.gog.com/forum/jade_empire_special_edition/start_up_crash_problem_fix

or other ideas can be found over at Steam;
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=197207529 - make sure to read the comments too as there is some useful info there too.

Hope something here helps you.