It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Czas na konkurs!
Z okazji Summer Sale na GOG.COM, połączyliśmy siły z 11 bit studios i mamy dla was mnóstwo nagród.

2 zwycięzców nagrody głównej otrzyma: pakiet gier w wersji cyfrowej (Frostpunk GOTY, This War Of Mine, Children of Morta, Moonlighter, Beat Cop), T-shirt Moonlighter, T-shirt This War of Mine, artbook Frostpunk.
5 zwycięzców otrzyma nagrody pocieszenia: Frostpunk GOTY w wersji cyfrowej, artbook Frostpunk.

Co zrobić, aby wygrać?
Odpowiedz w odpowiedzi na post na forum (lub pod postem na naszym Facebooku) na następujące pytanie:
Jakie trzy rzeczy zabrał(a)byś ze sobą na wakacje w uniwersum Frostpunka i dlaczego akurat te?

Zgłoszenie nie powinno przekraczać 500 znaków (ze spacjami). Konkurs trwa do 20.06.2021, do godziny 23:59.

Powodzenia!
To jest bardzo proste, zabrałbym:

1. Swoją dziewczynę, bo będzie się od czego ogrzać i porobić to i owo ^_^,

2. Swój samochód, bo po co przemierzać świat na piechotę jak można bryką?,

3.Swojego psa, bo jak dziewczyna ucieknie to będzie się od czego ogrzać i zapoluje dla mnie na zwierzynę :).
Zabrałbym:
1) Coś niezawodnego i ciepłego jak rosyjski jednoczęściowy skafander kosmiczny. Jeżeli coś izoluje od pustki kosmosu to i przy najgorszym mrozie powinno dać radę. Prawda?
2)Przystosowany do warunków pojazd z panelami słonecznymi. Jakoś trzeba się poruszać a o paliwo mogłoby być ciężko.
3) Mapę kopalni. Im głębiej tym cieplej a na ścianach może rosnąć coś jadalnego. Jak gdzieś mają być ludzie to właśnie pod ziemią. Towarzystwo zawsze się przyda i poleci co zwiedzać w te wakacje.
Wakacje w świecie Frostpunka, nie wiem czy to na poważnie czy nie ale jakbym dostał szansę na wyjazd, zabrałbym

1. Swój Kindle z 1001 książek, w sam raz na długie zimowe wieczory,
2. Podgrzewacz do rąk, bo czy to żona czy kochanka, kumpel czy ja sam - nikt nie lubi ziemnego dotyku :-)
3. Zapas psiego przysmaku, aby oswoić lokalne husky i przejechać się z nimi na wycieczkę saniami.
Na wakacje w uniwersum Frostpunk wziąłbym:
- laptop
- książkę "Jak tworzyć gry?"
- paczkę znajomych
Wspólnie zrobilibyśmy grę pt. "Frostpunk". Nazwalibyśmy naszą firmę "11 bit studios". Nikt nie spodziewałby się, że gra została zerżnięta z innego wymiaru. Tylko gdzie ja położyłem swój pistolet portalowy...
Wziąłbym se sobą:
1. Antarktyczny pojazd jako ogrzewaną jeżdżącą bazę na tyle jednak dużą by zabrać paru miejscowych ludzi.
2. Podręczne źródło zasilania, typu reaktor termo/jądrowy, zapewniające energie i ciepło także dla mieszkańców.
3. Zapasy jedzenia, tak duże, że starczyłyby by się nawet podzielić.
1. Filtr do wody, bo przyda się w każdych okolicznościach. A bez wody, wiadomo, niewiele się wskóra...
2. Ostry składany nożyk lub scyzoryk - będzie pomocny przy zdobywaniu posiłków, ale jak trzeba można go również użyć, jako prostego narzędzia pomocniczego do majsterkowania na miejscu. Tu się coś utnie, tak się coś przybije. I w ten sposób popychamy naszą cywilizację o kolejny mały krok do przodu...
3. Zbiór ulubionych książek do poczytania. Wieczory mogą być długie, a najbardziej niesprzyjających okolicznościach można ich użyć również jako materiału palnego i jakoś to będzie... Wszystko, byle przeżyć!
Ze względu na to, że gra "Frostpunk" swoją tematyką wpasowuję się również w gry survival'owe moje trzy wybory są takie:

1. - nóż survival'owy, powód jest prosty taki nóż ułatwia przeżycie w dziczy daję możliwość obronienia się w nagłej sytuacji, pomaga w zbieraniu zasobów oraz pożywienia i pozwala na tworzenie prowizorycznej broni (np. włócznia) ;

2. - łuk dlatego, że pozwala nam upolować coś większego, po raz kolejny umożliwia obronę tak i przed ludźmi jak i przed zwierzętami, a dzięki pdp.1 nie musiał bym się aż tak bardzo martwić się o brak strzał ;

3. - najbardziej logicznym uzupełnieniem tego zestawu moim zdaniem było by krzesiwo, gdyż tak jak w poprzednich punktach ogień daję ochronę/obronę, daję niezbędne ciepło oraz ciepły posiłek

Ps. Tak wiem, że spóźniłem się o 2:40h i nie oczekuję, że weźmiecie mnie pod uwagę. Chciałbym zostawić to w formie ciekawostki i nie obraził bym się na jakieś opinie czy się ze mną zgadzanie lub też nie. Pozdrawiam wszystkich, którzy poświęcą chwilę na mój post ;)
Nie zostało to określone, że mają to być istniejące rzeczy!
1. Zestaw odzieży, która zapewni ochronę przed otaczającą mnie zimą i nigdy się nie zniszczy by móc bezpiecznie przemierzać otaczający mnie, post-apokaliptyczny świat.

2. Pojazd śnieżny, który napędzany jest reaktorem na bliżej nieokreślone paliwo - niewyczerpalne. Będzie on służył jako środek transportu mojej osoby, a także moich bagaży.

3. Ostatnim jest tablet, który zawiera całą dostępną wiedzę ludzkości. Nie dla mnie! Dla ludzi, których spotkam, którzy będą mogli się z niego uczyć i odbudowywać świat by stał się lepszym miejscem niż jest obecnie. Swoją drogą, również zasilany niewyczerpalną energią!.
Ogłaszamy wyniki!!!
Wybór (jak zwykle) był niezwykle trudny, zwłaszcza że otrzymaliśmy ogromną liczbę zgłoszeń! Dziękujemy wszystkim za udział.

Nagrody główne zdobywają: Mateusz Kowalkowski (FB), KillingMoon (forum).

A nagrody pocieszenia otrzymują: Karolina Asku Anszczak, Magdalena Piskor (FB), individualunit, Samurai_Nino, Yarpengeralt (forum).

Gratulujemy! Zwycięzców Facebookowych prosimy o kontakt w wiadomości prywatnej. Zwycięzców forumowych prosimy o wypatrywanie wiadomości na czacie. :)
Wielkie gratulacje dla zwycięzców! :) Było dużo bardzo dobrych zgłoszeń, więc wybór nie mógł być łatwy. Nieźle się uśmiałem czytając niektóre odpowiedzi. ;)
Sacrebleu, nie wygrałem i nawet bez wy(p)różnienia. FOCH I DĄS !
Post edited June 22, 2021 by leo987
Gratuluję zwycięzcom i dziękuję ekipie GOG i 11 bit za ciekawy konkurs.
Post edited June 22, 2021 by Sulibor
Dzięki za szansę i gratulacje dla zwycięzców!
Zzagrobnik: Do ostaniej sekundy życia mając małą nadzieję, że portal powrotny się otworzy i wrócę do żony oraz córki.
Ale to miały być wakacje w uniwersum Frostpunka, a nie zsyłka do uniwersum Frostpunka:D
Zzagrobnik: Do ostaniej sekundy życia mając małą nadzieję, że portal powrotny się otworzy i wrócę do żony oraz córki.
Beelzebuch: Ale to miały być wakacje w uniwersum Frostpunka, a nie zsyłka do uniwersum Frostpunka:D
Ars poetica :)