It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Czas na konkurs!
Z okazji Summer Sale na GOG.COM, połączyliśmy siły z 11 bit studios i mamy dla was mnóstwo nagród.

2 zwycięzców nagrody głównej otrzyma: pakiet gier w wersji cyfrowej (Frostpunk GOTY, This War Of Mine, Children of Morta, Moonlighter, Beat Cop), T-shirt Moonlighter, T-shirt This War of Mine, artbook Frostpunk.
5 zwycięzców otrzyma nagrody pocieszenia: Frostpunk GOTY w wersji cyfrowej, artbook Frostpunk.

Co zrobić, aby wygrać?
Odpowiedz w odpowiedzi na post na forum (lub pod postem na naszym Facebooku) na następujące pytanie:
Jakie trzy rzeczy zabrał(a)byś ze sobą na wakacje w uniwersum Frostpunka i dlaczego akurat te?

Zgłoszenie nie powinno przekraczać 500 znaków (ze spacjami). Konkurs trwa do 20.06.2021, do godziny 23:59.

Powodzenia!
1. Zestaw do polowania na tamtejszą faunę (pływającą, maszerującą i fruwającą) – w końcu coś trzeba jeść i z czegoś zrobić ciepłą odzież.

2. Filtr przetwarzający lód i śnieg na wodę – w końcu coś trzeba pić.

3. Mapę – w końcu trzeba się orientować gdzie się jest i jak daleko do celu.
Będę bardziej praktyczny:D
1) Zestaw do spania: Specjalny śpiwór na zimę wraz z namiotem termicznym - najważniejsze to się dobrze wyspać, a prowizoryczne namioty lokalnej społeczności mogą nie odpowiadać moim wrażliwym korzonkom ;) - jeśli jedna z tych rzeczy to śpiwór ważniejszy - hmmm cieplutko ^.^
2) Dobre buty dwa numery za duże, by móc ponakładać skarpet lub szmat, w których wygodnie mógłbym przemierzać mroźne tereny
3) Oraz zrobiłbym crossover z Don't Starve i wziąłbym "Termiczny kamień", by zawsze było mi ciepło w mój wymrożony zadek :D
Zimno jest. No to ogień. Jakiś miotacz, jakieś zapałki, podpałkę. Benzynę może. Zimno jest, więc to po pierwsze.
Jedzenie. Druga sprawa. Ważna. W zimę, z pustym żołądkiem? Tylko gorzej mróz cię bierze. A mówiła mama, bez śniadania nie wychodź w taką pogodę, to nie słuchałeś, zajęty graniem.
I towarzystwo. Last but not least, jak to mówią. Najlepiej moją lepszą połowę. Gdzie dwie głowy, tam nie jedna, towarzystwo miłe i dla oka, i do inteligentnej rozmowy. No i gdzie sobie dwóch graczy nie poradzi?
1. wełniane sandały (ewentualnie sandały ze skarpetami, ale to będzie dodatkowa rzecz, a mają być trzy),
2. krem przeciw odmrożeniom (koniecznie z filtrem),
3. parawan!
Uzasadnienie: W końcu jedziemy na wakacje, wypocząć od codziennego zgiełku. Na polskie wakacje! Trzeba zadbać o komfort, ochronę skóry (w cieniu) i nie dać wścibskim satysfakcji.
Post edited June 17, 2021 by lachsabazios
1. wiaderko śniegu, ponieważ nie lubię gorąca i wysokich temperatur.
2. lodówkę, by się jedzenie nie zepsuło.
3. lody, ponieważ je lubię.

ps. Pozdrawiam moją kochaną mamę, która musiała zjeść naprawdę DUŻO śniegu, by wydać na świat takiego bałwana jak ja.
1. Kombinezon arktyczny - żeby nie zamarznąć.
2. Dobrą wielofunkcyjną saperkę wojskową - żeby wykopać schronienie rozpalić ognisko za pomocą wbudowanego krzesiwa.
3. Suche racje żywnościowe - żeby nie umrzeć z głodu zanim nie znajdę jakiegoś źródła pożywienia.
Post edited June 17, 2021 by Kaeltas002
1. Maszyny górnicze do drążenia sztolni i tuneli by przetrwać zimno. Wiadomo, że pod ziemią jest ciepło a nawet gorąco.

2. Lampy UV, by pod ziemią uprawiać rośliby by się wyżywić.

3. Fabrykę / maszyny by móc produkować i serwisować powyższe.
1. Okulary przeciw słoneczne - żeby chronić oczy przed ostrym światłem
2. Leżak - żeby chronić kręgosłup przed zimnym podłożem
3. Płetwy - żeby chronić ciało przed nadmiernym ciepłem
Post edited June 17, 2021 by Cpt.Saban
1. Ent (taki z Lotr) co bym mógł na nim podróżować a i na ognisko coś się z niego znajdzie.
2. Miecz świetlny (multitool) ale przed wszystkim czymś trzeba to ognisko rozpalić
3. Okulary przeciw słoneczne żeby dobrze wyglądać (bonus do wyglądu i charyzmy )
Czekamy bardzo na Wasze odpowiedzi! Zostały jeszcze tylko 3 dni!

My ze swojej strony na pewno zabralibyśmy ze sobą na taki urlop:
* zapas dobrej jakości owsianki na dobre i na gorsze wieczory (bo z jedzeniem bywa krucho),
* gitarę lub harmonijkę do umilania sobie wolnych od pracy chwil

i pewnie dobrej jakości narty na przyjście mrozu :)
GOG.com: Czas na konkurs!
Z okazji Summer Sale na GOG.COM, połączyliśmy siły z 11 bit studios i mamy dla was mnóstwo nagród.

2 zwycięzców nagrody głównej otrzyma: pakiet gier w wersji cyfrowej (Frostpunk GOTY, This War Of Mine, Children of Morta, Moonlighter, Beat Cop), T-shirt Moonlighter, T-shirt This War of Mine, artbook Frostpunk.
5 zwycięzców otrzyma nagrody pocieszenia: Frostpunk GOTY w wersji cyfrowej, artbook Frostpunk.

Co zrobić, aby wygrać?
Odpowiedz w odpowiedzi na post na forum (lub pod postem na naszym Facebooku) na następujące pytanie:
Jakie trzy rzeczy zabrał(a)byś ze sobą na wakacje w uniwersum Frostpunka i dlaczego akurat te?

Zgłoszenie nie powinno przekraczać 500 znaków (ze spacjami). Konkurs trwa do 20.06.2021, do godziny 23:59.

Powodzenia!
Po pierwsze wiadomo, że biorę odpowiednio ciepłe ubranie. Kto grał ten wie, że zwiadowcy w grze nie mają problemu z zimnem więc wystarczy być poza jakimś miastem.

Dwa, kocyk aby móc położyć się, podziwiać widoki i opalić na słońcu w tym "lodowatym jak serce mojej byłej" świecie.

I oczywiście po trzecie zabrałbym polaroid do robienia fotek, (to w końcu wakacje) nie moge zabrać zwyczajnego aparatu bo jak wiadomo czas w jakim rozgrywana jest gra to lata 80-te XIX wieku, więc nowoczesna technologia mogłaby spowodować zniszczenie kontinuum czasoprzestrzennego co z kolei poskutkowałoby zniszczeniem całego świata na przestrzeni kilkudziesięciu lat.
1. Moją ulubioną niebieską bluzę mojego Narzeczonego która mimo przetarć jest najmilszą i najcieplejszą rzeczą na świecie. Obroni mnie nawet przed Frostpunkowym mrozem.
2. Hurtowe ilości herbatek owocowych żeby się trochę ogrzać (w ostateczności zrobią się z nich lody - win-win)
3. Książki które chcę przeczytać ale na które nie mogę znaleźć czasu.

Czytanie książek z herbatką będąc otuloną w miłe ubranie. Piękne wakacje
Sette_11BITSTUDIOS: Czekamy bardzo na Wasze odpowiedzi! Zostały jeszcze tylko 3 dni!

My ze swojej strony na pewno zabralibyśmy ze sobą na taki urlop:
* zapas dobrej jakości owsianki na dobre i na gorsze wieczory (bo z jedzeniem bywa krucho),
* gitarę lub harmonijkę do umilania sobie wolnych od pracy chwil

i pewnie dobrej jakości narty na przyjście mrozu :)
Jednak owies zdecydowanie popieram, chętnie zamienie się za algi w razie czego : )
Pewnie nie zostanę tam wysłany goły, więc pomijam wszelkie kurtki, czekany itp.
Po pierwsze - samowar. Po co? Żeby się ogrzać, jak w zesłaniec na Sybirze. A czy się zmieści? Spokojnie…
Po drugie - AK-47. Po co kałach w taki ziąb? To ruski sprzęt, czyli da radę, może też służyć jako podpórka i mogę rozebrać na części.
Po trzecie – jako, że trochę się nazbierało sprzętu z Rosji, to wybieram dziergane przez babcię wełniane skarpety. Czemu? Chyba każdy wie, że to najprzyjemniejsza rzecz dla nóg…
1. Zabrałbym zaczarowany ołówek. Pomimo braku talentu dałbym radę wyczarowac kilka bushcraftowych przedmiotów.
2. Zabrałbym ze sobą wisior Attikuca z serii "Kroniki Żelaznego Druida" umożliwiał mu on stanie się niewidzialnym (ułatwiłoby to polowanie na zwierzynę), dawał też siłę, zwinność. I co najważniejsze ... uratowałby mnie przed śmiercią zwiazuj ac moją dusze z ciałem.
3.Zabrałbym ze sobą grymuary i zapas materia Prima Olafa Rudnickiego dzięki temu mógłbym leczyć wszystkie choroby.
Post edited June 17, 2021 by Leliard