It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Czas na konkurs!
Z okazji Summer Sale na GOG.COM, połączyliśmy siły z 11 bit studios i mamy dla was mnóstwo nagród.

2 zwycięzców nagrody głównej otrzyma: pakiet gier w wersji cyfrowej (Frostpunk GOTY, This War Of Mine, Children of Morta, Moonlighter, Beat Cop), T-shirt Moonlighter, T-shirt This War of Mine, artbook Frostpunk.
5 zwycięzców otrzyma nagrody pocieszenia: Frostpunk GOTY w wersji cyfrowej, artbook Frostpunk.

Co zrobić, aby wygrać?
Odpowiedz w odpowiedzi na post na forum (lub pod postem na naszym Facebooku) na następujące pytanie:
Jakie trzy rzeczy zabrał(a)byś ze sobą na wakacje w uniwersum Frostpunka i dlaczego akurat te?

Zgłoszenie nie powinno przekraczać 500 znaków (ze spacjami). Konkurs trwa do 20.06.2021, do godziny 23:59.

Powodzenia!
1. Laptop z serii Toughbook, który zapewni wakacyjną rozrywkę w ekstremalnie niskich temperaturach.
2. Zestaw do korzystania z internetu Starlink, żeby mieć stały dostęp do biblioteki gier i forum GOG-a. ;)
3. Krem z filtrem UV, żeby mnie Słońce za bardzo nie spiekło.

Resztę, mam nadzieję, zapewnią organizatorzy. :)
Sarafan: 2. Zestaw do korzystania z internetu Starlink, żeby mieć stały dostęp do biblioteki gier i forum GOG-a. ;)
Forum jednak przemawia za dostępem do sieci ^ a wydajny jest ten Starlink przy przeniesieniu do alternatywnego 1886? : )
Seb3.9: Forum jednak przemawia za dostępem do sieci ^ a wydajny jest ten Starlink przy przeniesieniu do alternatywnego 1886? : )
Starlink działa w każdej czasoprzestrzeni. ;)
1. Dobrą, starą, socjalistyczną farelkę - te z przed 89 .r są nie do zdarcia.
2. Socjalistyczny opiekacz do zapiekanek.
3. Krem na poparzenia jakby jednak socjalistyczny sprzęt zawiódł.
1. Scyzoryk - małe, wielofunkcyjne narzędzie, które można wykorzystać na wiele sposobów
2. Śpiwór - noce na pewno są bardzo zimne więc, żeby nie zamarznąć trzeba dobrze się schować w ciepłym śpiworze
3. Wojskowa racja żywnościowa - bardzo różne produkty do jedzenia czy picia, które swoją różnorodnością zaspokoiła by pierwszy mocniejszy głód
Zabrałbym ze sobą następujące rzeczy:

1. Gruba puchowa kurtka
2. Własna zastawa kuchenna! Przy takich temperaturach trudno będzię domywać talerz czy miske a przez to latwo złapać chorobę.
3. Czapję z daszkiem wrazie ocieplenia
Witam.

1. Mojego psa
2. Dobre buty
3. Dobrą whisky

Pies jak przyjaciel zawsze przy boku.
Nie ma nic gorszego w trudnych warunkach jak zniszczone, poranione stopy.
Dobrze czasem po ciężkim dniu wypić szklankę dobrej whisky ;D

Pozdrawiam.
Post edited June 16, 2021 by R3miDee
Na wakacje? No to:
1) Whisky - bo szkoda zmarnować tyle lodu na miejscu.
2) Narty - poszusować zawsze miło.
3) Google i tłusty krem do twarzy - żeby od bieli śniegu nie oślepnąć i facjaty sobie nie odmrozić.
Proste. Po pierwsze Chuck Norris, numeros Duo Jest Gryls, no i na koniec Mc Giver.
Surwiwalowiec skołòje szamę,
Chucky wyeliminuje zagrożenie,
McGiver wybuduje szałas.
A ja w tym czasie będę chillował z drinkiem w łapie, na hamaku. Oczywiście będę ubrany skóry które zostaną po obiedzie.
Post edited June 16, 2021 by EleOloSolO
1) Grubą puchową kurtkę na ciepłe letnie wieczory (-20 stopni). W tych warunkach dobrych ubrań nigdy za wiele.
2) Książkę, aby nadzieja nie zgasła.
3) Skrzynkę piwa, schłodzone zostanie na miejscu.
W uniwersum frostpunka zabrałbym następujące przedmioty:
1) chińską farmę kryptowalut (żeby było ciepło)
2) słońce peru (żeby było jeszcze cieplej) ;)
3) skład wagonów z węglem (żeby było ciepło jakby powyższe elementy zawiodły w ogrzewaniu, w uniwersum frostpunka z taką ilością węgla byłbym wysoko postawiony i ustawiony).
Jak to co ?

1. Na sam początek hot doga z najbliższej stacji paliwowej, najlepiej z sosem czosnkowym.
Przecież nie będę latał po lodowych pustkowiach na głodnego, nie ?

2. Przy okazji, wziąłbym też jakiś napój w puszce, oczywiście bezalkoholowy, bo człowiek nie wielbłąd i pić musi,
a kto wie, może amelinium przyda się lokalnym mieszkańcom tych że pustkowi.

3. A jaki byłby trzeci fant, sam nie wiem...
Może jakiś scyzoryk, najlepiej taki z bajerami, taki jaki miał MacGyver.
On owym scyzorykiem potrafił zdziałać cuda to i Ja bym nie umiał ?!
Zabrałbym:

1) Jeden tankowiec pełen ropy
2) Jeden wagon generatorów prądu
3) Jedną kopalnię kryptowalut z koparkami

Ropa zasili generatory prądu, a pod nie podłączymy koparki które nas ogrzeją a przy okazji coś pokopiemy.
Mam nadzieję, że internet tam mają ;-)
Post edited June 17, 2021 by Andipol
1. Czołg tiger I, żeby czuć się bezpiecznie.
2. Kombinezon ochronny barierowy WIRUSY klej SZCZELNY, lepiej się niczym nie zarazić.
3. Podgrzewany koc, żeby było ciepło.

Jakby starczyło jeszcze miejsca to wódka jakby koc nie wystarczył i potężny zapas czerwonych byków dla energii.
Post edited June 16, 2021 by ZoniPoponi
Jabym zabrał :
1 Grę Frostpunk - mapa terenu musi być dokładna
2 Komputer - prąd do niego ogarniemy na miescu
3 Chińskie sztuczne słońce - żeby wyrównać szansę życia
Post edited June 16, 2021 by LIDEROS-pl