It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Czas na konkurs!
Z okazji Summer Sale na GOG.COM, połączyliśmy siły z 11 bit studios i mamy dla was mnóstwo nagród.

2 zwycięzców nagrody głównej otrzyma: pakiet gier w wersji cyfrowej (Frostpunk GOTY, This War Of Mine, Children of Morta, Moonlighter, Beat Cop), T-shirt Moonlighter, T-shirt This War of Mine, artbook Frostpunk.
5 zwycięzców otrzyma nagrody pocieszenia: Frostpunk GOTY w wersji cyfrowej, artbook Frostpunk.

Co zrobić, aby wygrać?
Odpowiedz w odpowiedzi na post na forum (lub pod postem na naszym Facebooku) na następujące pytanie:
Jakie trzy rzeczy zabrał(a)byś ze sobą na wakacje w uniwersum Frostpunka i dlaczego akurat te?

Zgłoszenie nie powinno przekraczać 500 znaków (ze spacjami). Konkurs trwa do 20.06.2021, do godziny 23:59.

Powodzenia!
Pełen regulamin: https://drive.google.com/file/d/1vJdXNdWCZSBIdMjrq8KuvNBsr9AWjSXr/view?usp=sharing
Post edited June 11, 2021 by Frambooos
1. Środek do odstraszania komarów.
2. Sandały.
3. Łyżka do lodów.

...jestem hardkorem.
Jakby teraz pojawił się nade mną magiczny portal do świata Frostpunka to bym zabrał:
1. Komórkę
2. Słuchawki
3. Grubą bluzę

Wszystkie trzy przedmioty leżą koło mnie, więc szybko bym je chwycił. Długo bym zapewne nie pożył, ale ostatnie chwile bym spędził przy dobrej muzie (playlisty offline). Wpatrywałbym się przy tym na zdjęcie rodziny. Do ostaniej sekundy życia mając małą nadzieję, że portal powrotny się otworzy i wrócę do żony oraz córki.
1. Kanister ropy.
2. Duże pudełko.
2. A w pudełku kompletny i sprawdzony Garden of Eden Creation Kit (G.E.C.K.) w wersji zimowej, na ropę.
1. Książka przyrodnicza z obrazkami - wytłumaczyć, że zlodowacenie kiedyś się zakończy oraz aby ukazać piękno świata minionego, który powróci. Język książki: angielski. Londyn, wiek XIX, część tekstu będzie zrozumiała. /Morale+

2. Jabłko do zjeżdżania – "ulepić" wzniesienie, element zabawy. /Morale+

3. Piła ręczna - zademonstrować jak wycinać śnieżne "bloki" do budowy igloo z prawdziwego zdarzenia (z dala od pieca). Możliwe dalsze wędrówki i szansa na przetrwanie zamieci śnieżnej. /Przetrwanie+
Post edited June 16, 2021 by sokovirovka
Myślę, że mój wakacyjny niezbędnik nie odbiegałby zbytnio od zestawu proponowanego przez twórców gry Frostpunk. Zabrałbym ze sobą:
1. Jeden Pancernik Lądowy, stanowiący mobilny kominek w stylu secesyjnym.
2. Jeden wagon węgla. By wreszcie ciepło pomyśleć o polskim przemyśle wydobywczym.
3. Jeden wagon śmiałków z którymi zbudowałbym Nowy Wspaniały Świat (albo pozwoliłbym im umrzeć próbując).
Tylko 3? To muszą być wyjątkowo "ciepłe" wakacje - przy dobrej pogodzie -10 st. C.

- Jak ogrzać duszę? Ciepłą herbatą z prądem.
- Jak ogrzać mózg? Skryptem na zaliczenie fizyki z polibudy.
- Jak ogrzać hydrant? Kolekcją Larry Bajer Garniak*
- (...)

*(w uniwersum Frostpunka w tytule pewnie byłby Polarek)
Ja bym wziął

1.ciepłą odzież
2.nóż
3.krzesiwo

:)
1. poręczny lodołamacz SSN-571 Nautilus
2. sanie Santa Claus, model bożonarodzeniowy, napęd dziewięciozwierzęcy
3. tir w lodzie z Sowieckoje Igristoje, rocznik 1936

ad 1.
Z kolegami na ryby popłynąć, pod lodem coś zobaczyć, na krę skoczyć, przewód z prądem z reaktora pociągnąć.
ad 2.
Ile można pływać? Lepiej ekologicznie polatać nisko i w stratosferze. I wszędzie ma się przyjaciół, jak bombardujesz wymarzonymi prezentami...
ad 3.
Sam nie będę świętował zwycięstwa. Dla każdego skrzynka szampana!
Post edited June 12, 2021 by KillingMoon
na fejsie pisałem ale tu tez powtórzę
Pith X-Type Thermal Shield Hardener (EVE) oczywiście dla thermal rezista.
Generator elektromagnetyczny (No Man's Sky) co by wungiel zastąpić darmową elektryką
i alchemika Constantino z Gothica2 co by się wziął za miksturki
1. Zestaw do elektrolizy wody. Śniegu masa a elektroliza zaczyna się w niskich voltach. Wodór jest bezpiecznym paliwem a także unosi balony. Prąd z reaktora oraz rowerów_generatorów dla chat. Bary tlenowe w których można "rozjaśnić umysł".
2. Zestaw do uprawy alg morskich. Zielone butle - pożywienie, pędzenie spirytusu, pigment do malowania i biopaliwo do reaktora.
3. Offline Instalatory na Laptopie. Centrum gier wideo. Arena odciążona. Ulubione gry w różnych trybach.
...
Pozdrawiam Wszystkich zaangażowanych w konkurs i zastanawiałem się czy nie wziąć takiego jak Leuu zestawu ^
Użyłem 1315 znaków https://ile.liter.pl/ więc skracam do 472.
Attachments:
Post edited June 17, 2021 by user deleted
Wyjazd na wakacje zmienił się w ucieczkę przed śmiercią. W pojeździe czuć napięcie między pasażerami. Niektórzy szepczą, że nie dotrzemy do generatora ciepła zanim skończy się węgiel. Dobrze, że zabrałem ze sobą ten dziennik. To jedyny sposób na ucieczkę od monotonni białego krajobrazu widzianego z zewnętrznego pokładu. Wziąłem bardzo ciepłe ubrania, a i tak czuje mróz po kilku chwilach, więc nie wychodzę na zewnątrz. Moja kurtka przykuła uwagę jednego z nieznajomych. Cały czas mam pod ręką nóż.
! Dzień Mroźnej Apokalipsy
Nie wiem czy ktokolwiek to przeczyta jednak piszę ten dziennik dla przyszłych pokoleń by nauczyły się na naszych błędach przeszłości by meli lepszą przyszłość. Oprócz tego mam ze sobą ciepła odzież zimową by było mi ciepło, a najważniejsze wziąłem swój narzędziowy scyzoryk, bowiem czymś należałoby upolować jedzenie
Moim zdaniem wziąłbym
1 Ciepłą odziesz na zimniejsze dni
2 Dużo węgla ponieważ będe zasilać nim generator na BARDZIEJ zimmniejsze dni
3 Książki żeby nie nudzić się odpoczywając i czekając na cieplejsze dni :D