It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Przemierz fantastyczne światy, wkrocz do najbardziej niebezpiecznych lochów i zrób w nich porządki! Oferta weekendowa na GOG.COM tym razem pełna ekscytujących gier hack'n'slash.
Kilka przykładowych propozycji na start:

Lords of the Fallen Game of the Year Edition (-90%) to dynamiczny action RPG z rozbudowanym systemem walki wręcz. Trzy klasy postaci (wojownik, mag, skrytobójca), szeroki wybór ekwipunku i starożytny świat zapewnią dużo dobrej rozrywki. PS. to także polska gra - stworzona przez CI Games we współpracy z niemieckim studiem Deck13.

The Surge (-75%) to z kolei gratka dla miłośników Dzikiego Zachodu i klimatów SF. Walcz, znajduj nowe bronie, ulepszaj je i stań się prawdziwym postrachem przeciwników.

Two Worlds Epic Edition (-60%) to epicka gra RPG, która pozwoli ci eksplorować ogromny świat fantasy i oferuje przy tym wciągającą rozgrywkę oraz liczne questy poboczne. Zacznij jako najemnik i wyrusz w poszukiwania swojej siostry, która została porwana. To kolejna polska gra na naszej wyprzedaży (stworzona przez Reality Pump).

A to dopiero początek! Czeka na ciebie jeszcze więcej hack'n'slashy! Złap je wszystkie na weekendowej wyprzedaży - oferta kończy się 18 stycznia 2021 roku, o 15:00.

Kochasz gry tak, jak my? Zapisz się do naszego newslettera, by otrzymywać informacje o nowościach, powiadomienia o premierach oraz wyjątkowe zniżki. Przejdź do sekcji „Prywatność i ustawienia” na swoim koncie GOG.COM, aby dołączyć już teraz!
ssling: Zacząłem ostatnio Children of Morta. Po opiniach myślałem, że to bardziej tradycyjny hack'n'slash z elementami roguelike, a okazało się, że to najzwyklejszy grinderski rogal. Lipa.
Ooo... A tak ładnie opisują. Dzięki za informację. Parę razy się przymierzałem, czy by nie wziąć na listę życzeń. Ale raczej się powstrzymam.
cenzura
Post edited March 06, 2022 by Leuu
KillingMoon: :)))

Jest i wojownicza Księżniczka Amelie, jest i Ciemna Strona w biblioteczce. Piękne gry...
Leuu: Może w końcu będzie tytuł odrobinę bardziej różny od pozostałych z serii ;)
To by było dobre :) A jak będzie, zobaczymy.
Post edited January 17, 2021 by KillingMoon
ssling: Zacząłem ostatnio Children of Morta. Po opiniach myślałem, że to bardziej tradycyjny hack'n'slash z elementami roguelike, a okazało się, że to najzwyklejszy grinderski rogal. Lipa.
A mi się podobało. Faktycznie jest to rogalik, ale dający mnóstwo frajdy. Na dłuższą metę może być trochę monotonny, ale w ograniczonych dawkach gra się super. Byłem zadowolony, zwłaszcza że grę otrzymałem za darmo w promocji. :)
Sarafan: A mi się podobało. Faktycznie jest to rogalik, ale dający mnóstwo frajdy. Na dłuższą metę może być trochę monotonny, ale w ograniczonych dawkach gra się super. Byłem zadowolony, zwłaszcza że grę otrzymałem za darmo w promocji. :)
W takiej promocji grzech byłoby nie wziąć ;)

Mimo że w pixelach (mam wrażenie, że często jest to wybieg tam, gdzie nie staje mocy produkcyjnej na grafikę), to bardzo ładnie wygląda wizualnie - przynajmniej na screenach.
Pomysł na granie "rodziną" bohaterów wydaje się ciekawy...?

I jak rozumiem, grinding nie jest jakoś dolegliwy, znaczy się osiągnięcie postępu w grze/rozwoju nie graniczy z cudem lub latami dupogodzin?

A trudność walk?
KillingMoon: I jak rozumiem, grinding nie jest jakoś dolegliwy, znaczy się osiągnięcie postępu w grze/rozwoju nie graniczy z cudem lub latami dupogodzin?

A trudność walk?
Jak to w rogaliku, za pierwszym razem całej mapy nie zrobisz. Trzeba trochę podpakować bohaterów i dopiero da radę ukończyć określony fragment gry. Ogólnie odnoszę wrażenie, że niektórymi postaciami gra się znacznie łatwiej niż innymi. Zbalansowanie tego przy takiej różnorodności nie było zapewne łatwe, ale w efekcie, już po paru podejściach gracz znajduje swoich faworytów, dzięki którym łatwiej popchnąć całość do przodu. Mi ukończenie gry zajęło 27 godzin. Trochę postarać się trzeba, ale grałem w trudniejsze gry. :)
Post edited January 17, 2021 by Sarafan
Ładne to faktycznie jest, może nie najładniejszy pixelart, ale na pewno górna półka. Historia wydaje się oklepana, ale za to narracja dość oryginalna.
Nie podoba mi się, że słabo czuć rozwój postaci i nie ma w ogóle wymienialnego ekwipunku (jedynie losowe buffy w dungeonach). Rozwój wygląda tak, że farmi się golda w dungeonach żeby potem w domu móc podbić dmg o 2 punkty albo hp o 10 itp. (plusem jest choć to, że upgrady są "globalne" dla wszystkich postaci). Poszczególne postaci wydając punkty umiejętności w swoim drzewku też odblokowują buffy dla pozostałych, więc warto levelować wszystkich. Póki co mozolne i powtarzalne się to wydaje, ale dopiero zacząłem i jeszcze dam szanse.

27 godzin to chyba ze zrobieniem wszystkiego na 100%? Bo wszędzie podają, że gra jest raczej krótka, gdzieś na połowę tego.
Tak w sumie, to wychodzi na to, że może to nie pierwsza liga, ale Children of Morta to ciekawy tytuł.

I nie za długi - mimo grindingu - co ma znaczenie przy pytaniu o listę zaległości ;)

Ale trzeba od początku wiedzieć, że farming postaci to podstawa i mieć ochotę na takie granie :)
ssling: 27 godzin to chyba ze zrobieniem wszystkiego na 100%? Bo wszędzie podają, że gra jest raczej krótka, gdzieś na połowę tego.
Jeśli chodzi o osiągnięcia, to odblokowałem jedynie 69%. Ogólnie jestem średni w takie zręcznościowe gry, więc to może dlatego tyle się mi zeszło. :) Starałem się też często zmieniać postaci, więc levelowanie ich trochę mi zajęło.
Sarafan: ...
A u kowala w co najbardziej opłaca się inwestować? Albo co można olać? Na razie olewałem szybkość, ale widzę że u łuczniczki by się może przydała. W krytyki warto iść?
ssling: A u kowala w co najbardziej opłaca się inwestować? Albo co można olać? Na razie olewałem szybkość, ale widzę że u łuczniczki by się może przydała. W krytyki warto iść?
Szedłbym w pierwszej kolejności w obrażenia bazowe. W drugiej kolejności można skupić się na krytykach. Odpuściłbym za to szansę na uniknięcie obrażeń i szybkość ruchów. Ogólnie lepiej inwestować u kowala niż w Księdze Rei.
ssling: A u kowala w co najbardziej opłaca się inwestować? Albo co można olać? Na razie olewałem szybkość, ale widzę że u łuczniczki by się może przydała. W krytyki warto iść?
Sarafan: Szedłbym w pierwszej kolejności w obrażenia bazowe. W drugiej kolejności można skupić się na krytykach. Odpuściłbym za to szansę na uniknięcie obrażeń i szybkość ruchów. Ogólnie lepiej inwestować u kowala niż w Księdze Rei.
I jeszcze jest guide jak grać ;))