}

It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

×
arrow-down2arrowcart2close4fat-arrow-leftfat-arrow-rightfeedbackfriends2happy-facelogo-gognotificationnotifications-emptyownedremove-menusad-facesearch2wishlist-menuwishlisted2own_thingsheartstartick
I am having a bit of a problem running wasteland. I installed it and whenever I hit launch on the app, it never starts up.
This question / problem has been solved by niniendowarriorimage
avatar
pimpmonkey2382.313: I am having a bit of a problem running wasteland. I installed it and whenever I hit launch on the app, it never starts up.
I have had issues like that normally it was because of missing dependencies...
Try to launch it from the console to see if it throws any error message.
Funny shit is that even on Windows GOG games have missing dependencies. For example the correct DirectX
I ended up saying to hell with it, and launching windows versions with wine.
avatar
pimpmonkey2382.313: I ended up saying to hell with it, and launching windows versions with wine.
Are we talking about Wasteland 1 or 2?

Just to check you did do "sudo apt-get install" in the terminal and installed all required dependencies listed on the GOG game page right?
Post edited March 12, 2015 by BKGaming
low rated
avatar
pimpmonkey2382.313: I ended up saying to hell with it, and launching windows versions with wine.
avatar
BKGaming: Are we talking about Wasteland 1 or 2?

Just to check you did do sudo apt-get install and installed all required dependencies listed on the GOG game page right?
First one, and not yet.
avatar
BKGaming: Are we talking about Wasteland 1 or 2?

Just to check you did do sudo apt-get install and installed all required dependencies listed on the GOG game page right?
avatar
pimpmonkey2382.313: First one, and not yet.
Well then that would be likely why it was not working.
low rated
avatar
pimpmonkey2382.313: First one, and not yet.
avatar
BKGaming: Well then that would be likely why it was not working.
Possibly.
avatar
BKGaming: Well then that would be likely why it was not working.
avatar
pimpmonkey2382.313: Possibly.
If you haven't solved the issue yet (excluding Wine), can you tell me which version of Ubuntu are you using (Kubuntu, Xubuntu, etc) and is it 32bit or 64bit?

Also, did you download the debian (.deb) or the tarball (.tar.gz) file to install the game?
low rated
avatar
pimpmonkey2382.313: Possibly.
avatar
Ganni1987: If you haven't solved the issue yet (excluding Wine), can you tell me which version of Ubuntu are you using (Kubuntu, Xubuntu, etc) and is it 32bit or 64bit?

Also, did you download the debian (.deb) or the tarball (.tar.gz) file to install the game?
32 bit ubuntu 14.10, haven't done much of anything to solve it yet as I've been sick so been too lazy to try.


I got the debian file.
Post edited March 14, 2015 by pimpmonkey2382.313
avatar
Ganni1987: If you haven't solved the issue yet (excluding Wine), can you tell me which version of Ubuntu are you using (Kubuntu, Xubuntu, etc) and is it 32bit or 64bit?

Also, did you download the debian (.deb) or the tarball (.tar.gz) file to install the game?
avatar
pimpmonkey2382.313: 32 bit ubuntu 14.10, haven't done much of anything to solve it yet as I've been sick so been too lazy to try.

I got the debian file.
Ok,

1) open the terminal and paste this link as it is: cd '/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic'

2) type: ./start.sh

If the game doesn't run this way, please copy and paste to me the entire terminal log. We'll get it working in no time.
low rated
avatar
pimpmonkey2382.313: 32 bit ubuntu 14.10, haven't done much of anything to solve it yet as I've been sick so been too lazy to try.

I got the debian file.
avatar
Ganni1987: Ok,

1) open the terminal and paste this link as it is: cd '/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic'

2) type: ./start.sh

If the game doesn't run this way, please copy and paste to me the entire terminal log. We'll get it working in no time.
Only got this



/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic$ ./start.sh
Running Wasteland 1 - The Original Classic
/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic$
avatar
Ganni1987: Ok,

1) open the terminal and paste this link as it is: cd '/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic'

2) type: ./start.sh

If the game doesn't run this way, please copy and paste to me the entire terminal log. We'll get it working in no time.
avatar
pimpmonkey2382.313: Only got this

/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic$ ./start.sh
Running Wasteland 1 - The Original Classic
/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic$
Could you try to start the game directly from the executable and paste the log here? You do this by using the commands as described before and then run "./game/bin/Wasteland" (might be slightly different).
avatar
pimpmonkey2382.313: Only got this

/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic$ ./start.sh
Running Wasteland 1 - The Original Classic
/opt/GOG Games/Wasteland 1 - The Original Classic$
Hey, sorry. Was out the whole day.

I've tested Ubuntu 14.10 with this game yesterday, the distro already comes with all the necessary dependencies as I was able to run the game just by booting Ubuntu in live cd mode.

Try running the start.sh file in terminal again but this time as root: sudo ./start.sh

If all else fails you can try to download the tarball version and try to run that, personally I prefer using tarballs, I have more control over the file contents in general.