It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Gra Gra się uruchamia, niestety zawiesza się na ekranie początkowym
No posts in this topic were marked as the solution yet. If you can help, add your reply
To samo u mnie - wiecze "prosze czekać..."
kdmentos: To samo u mnie - wiecze "prosze czekać..."
Próbowałam trybu kompatybilności, ale to nic nie daje.
Spróbujcie wyłączyć DirectPlay.
Hastur-: Spróbujcie wyłączyć DirectPlay.
Ja używam Win7 64bit, nie mam takiej funkcji.
Post edited October 24, 2017 by Xandra87
Hastur-: Spróbujcie wyłączyć DirectPlay.
Nadal nie działa. Próbowałem odpalić w trybie zgodności, też się zawiesza :(
potwierdzam, wisi na ekranie wgrywania(proszę czekać), program nie odpowiada (win10 64bit)
wyłączenie DirectPlay nie pomaga
Diveros: potwierdzam, wisi na ekranie wgrywania(proszę czekać), program nie odpowiada (win10 64bit)
wyłączenie DirectPlay nie pomaga
Odpalajcie plik ad2044start.exe - u mnie to rozwiązało problem :)
Podrzucam linka do artykułu ze strony pomocy:
https://support.gog.com/hc/pl/articles/115002997754-A-D-2044

Najczęstsze powody, dla którego gra może się zawiesić to albo brak uruchomienia jej jako administrator, antiwirus/firewall przyczepia się do gry, albo brak DirectX 9.0c.

Jeśli nie pomoże, to śmiało napiszcie do pomocy technicznej i prześlijcie DxDiag raport. Często drobne ustawienia jak DPI, rozdzielczość, odświeżanie, itd. mogą powodować takie problemy.
https://support.gog.com/hc/pl/categories/201400969
Post edited October 25, 2017 by DrCat
DrCat: Podrzucam linka do artykułu ze strony pomocy:
https://support.gog.com/hc/pl/articles/115002997754-A-D-2044

Najczęstsze powody, dla którego gra może się zawiesić to albo brak uruchomienia jej jako administrator, antiwirus/firewall przyczepia się do gry, albo brak DirectX 9.0c.

Jeśli nie pomoże, to śmiało napiszcie do pomocy technicznej i prześlijcie DxDiag raport. Często drobne ustawienia jak DPI, rozdzielczość, odświeżanie, itd. mogą powodować takie problemy.
https://support.gog.com/hc/pl/categories/201400969
@DrCat: Wygląda na to, że laucher prowadzi do starszej wersji exeka (ad2044.exe) zamiast do wersji współczesnej (ad2044start.exe). Mimo tego, że nie instalowałam proponowanych przez ciebie dodatków do DirectX 9, ani nie uaktualniałam sterowników do karty graficznej gra wystartowała bez problemu właśnie z pliku ad2044start.exe.
U mnie na Windows 10 żadne sztuczki nie pomagają. Obawiam się, że nie obejdzie się bez patcha :/
Wyłączyłem antywira, dograłem Dx9.0c, dodałem folder do zaudanych w antywirze. plikom exe nadałem kompatybilności i nic. Gra wisi i bardzo prosi bym czekał.
Próbował odpalić grę na 3 różnych komputerach i żadne powyższe sztuczki nie działają (Wyłączenie DirectPlay, uruchamienia jako admin [ad2044.exe oraz ad2044start.exe], ustawienia kompatybiloci z Win 98/Me, 640x480, 16bitowa głebia).

Systemy: Win 8.1 x64 oraz Win 7 x64

Zobacz jak zadziała na maszynie wirtualnej z XP.
Gt4kill3r: Próbował odpalić grę na 3 różnych komputerach i żadne powyższe sztuczki nie działają (Wyłączenie DirectPlay, uruchamienia jako admin [ad2044.exe oraz ad2044start.exe], ustawienia kompatybiloci z Win 98/Me, 640x480, 16bitowa głebia).

Na Windows XP gra wogóle sięnie uruchamia - koszmar !!!. Wyskakuje błąd "Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa". Niestety błąd ten dotyczy również gry REAH. Wygląda na to, że pod XP to już sobie nie pogramy w klasyczne gry :(. Jakimś cudem działa SCHIZM - chociaż tyle.
Gt4kill3r: Próbował odpalić grę na 3 różnych komputerach i żadne powyższe sztuczki nie działają (Wyłączenie DirectPlay, uruchamienia jako admin [ad2044.exe oraz ad2044start.exe], ustawienia kompatybiloci z Win 98/Me, 640x480, 16bitowa głebia).

rasti666: Na Windows XP gra wogóle sięnie uruchamia - koszmar !!!. Wyskakuje błąd "Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa". Niestety błąd ten dotyczy również gry REAH. Wygląda na to, że pod XP to już sobie nie pogramy w klasyczne gry :(. Jakimś cudem działa SCHIZM - chociaż tyle.
Dla śmiechu spróbowałem na wirtualce na Windows 2016 (Serwerowa wersja Windows 10) i odpala się!!! Nie rozumiem co się dzieje.